MindChoice en Bert Hoogstad

Ik ben Gezondheidszorg Psycholoog (GZ-psycholoog) en verzorg trainingen en opleidingen in de Mindfulness traditie. Toen ik 25 was, raakte ik geïnteresseerd in de Oosterse Psychologie. Ik beoefende in die tijd Transcendente Meditatie (TM). Later ben ik mij gaan verdiepen in andere meditatievormen waaronder Zen en Mindfulness.

Ik ben BIG-geregistreerd en aangesloten bij diverse beroepsverenigingen, zoals het Nederlandse Instituut voor Psychologen (NIP), en als Supervisor bij de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCt). Verder ben ik geregistreerd als Opleider bij de Vereniging voor Mindfulness (VVM) en aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Psychosociaal Therapeuten (NVPA) en het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ)

Ik heb mijn Mindfulness training gevolgd bij de grondleggers van de Mindfulness zoals Jon Kabat-Zinn en Saki Santorelli, Mark Williams, John Teasdale, Christina Feldman en David Dewulf. Verder ben ik getraind in de medische Qigong door Master Luke Chan (Chilel Qigong), in Yoga door Rob Heuvelink en in Tension & Trauma Release Exercises (TRE). Ik beoefen sinds jaren Zenmeditatie bij Ad van Dun in Moorveld.

Mijn interesse ligt in de ontwikkeling van de Mindfulness Based Technieken zoals de Inquiry Based Stress Reduction (4 vragen Byron Katie), , Emotional Freedom Therapie (EFT) en EMDR. Altijd spannend om te zoeken naar een combinatie van deze technieken zodat zij elkaar versterken.

Al vanaf het jaar 2000 verzorg ik nascholingen en trainingen in de Mindfulness traditie voor professionals in de gezondheidszorg voor o.a. SeeTrue Mindfulness en RINO-Zuid Nederland. Verder geef ik Mindfulness Trainingen en behandelingen voor mensen met werk gerelateerde klachten.

In mijn praktijk vind ik het belangrijk dat mensen zich geaccepteerd en gewaardeerd weten voor wie ze zijn, welke klachten er ook zijn. Ik weet dat de weg naar genezing begint met mildheid en vriendelijkheid ontwikkelen voor wat er is. Ik hoop van harte aan dit proces een bijdrage te kunnen leveren en mensen behulpzaam te kunnen zijn bij een gezonder leven en werken.

De werkzaamheden zijn vrijgesteld van BTW.

Van toepassing zijn Algemene Voorwaarden en een klachtenprocedure.