Bij deze methode ligt de nadruk op gevoelens en emoties.

Praten kan helpen inzicht te geven en meer acceptatie van een probleem geven. Praten alleen lost problemen zoals overmatige angst en stress echter vaak niet op. Hiervoor is meestal iets meer nodig. Stress, spanning en negatieve emoties zoals boosheid, verdriet en angst zijn lichamelijke sensaties die niet alleen tussen je oren, maar ook in je lijf zitten.

EFT is een krachtige methode om overmatige stress in je lijf aan te pakken en definitief op te lossen. De basis van EFT is het opheffen van emotionele verstoringen in het meridiaanstelsel, door met je vingers zachtjes op anti-stresspunten te kloppen (vergelijkbaar met acupunctuur, maar dan uiteraard zonder naalden).

Wat EFT zo krachtig maakt is de eenvoud en bewuste focus op een specifiek emotioneel probleem. Iedereen kan EFT voor zichzelf leren, maar hoe en waarom EFT op de meest effectieve manier werkt moet je zelf ervaren.

Deze cursus is geïnspireerd op het werk van Gary Craig, de grondlegger van Emotional Freedom Techniques. De rationale van de methode is te vinden in de traditionele Chinese geneeskunde waarin negatieve emoties gezien worden als een verstoring in de lichaamsenergie. Door de American Psychological Association ( APA) is de methode onlangs opgewaardeerd in een artikel gepubliceerd In Review of General Psychology als zijnde een methode met sterke werkzaamheid waardoor EFT dichter bij de status van evidence-based treatment is gekomen.

De cursus is bedoeld voor mensen die EFT willen toepassen op zichzelf en anderen, bijvoorbeeld als uitbreiding en aanvulling op vaardigheden in een therapeutische praktijk. EFT is een behandelingsvorm die direct op het lichaamsgevoel werkt. Veel praten en theoretiseren kan de effectiviteit van de EFT behandeling aanzienlijk beperken, hetgeen voor sommige therapeuten een omschakeling vraagt bij het benaderen van een klacht met EFT.

Praktische informatie

Doelgroep Iedereen die open staat om iets nieuws te leren.
Trainer Bert Hoogstad, GZ-Psycholoog, Psycholoog NIP, Supervisor VGCT, Opleider en Gecertificeerd EFT trainer.
Locatie Cadier en Keer
Data Voorlopig alleen individueel op afspraak. Gemiddelde duur van de training: 5 sessies.
Kosten In de meeste gevallen is (gedeeltelijke) vergoeding door de zorgverzekeraar mogelijk.
Informatie Per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch : +31(0)43.4072056 of +31(0)6.24253843
Aanmelden Via het online Aanmeldformulier s.v.p.