Ouder worden is een proces waar we allemaal mee te maken hebben en dat gepaard kan gaan met mooie en moeilijke ervaringen. De moeilijke ervaringen hebben vaak te maken met het omgaan met verlies, rouw en afscheid. Een centraal thema in het ouder worden is loslaten, een thema dat ook centraal staat in de Mindfulness. Zeker in de huidige maatschappij waarin ouderen vaak minder steun ervaren en de druk om zelfstandig en onafhankelijk te blijven steeds groter wordt, is het niet gemakkelijk om op een wijze manier om te gaan met de uitdagingen die het leven als oudere met zich mee brengt. Mindfulness kan ouderen hierbij helpen en de oudere mens ondersteunen om, ondanks alle uitdagingen, een vervuld leven te leiden.

Wetenschappelijke studies laten zien dat Mindfulness helpt bij spanningen, stress, piekeren, zorgen maken, omgaan met pijn en ziekte, somberheid (depressie) en angstklachten.

Bert Hoogstad combineert de Mindfulness technieken evt. met EMDR (om negatieve ervaringen uit het verleden te verwerken) en Cognitieve Therapie( om het stressvolle denken tot rust te brengen)

Praktische informatie

Doelgroep Mensen die ouder zijn dan 55 jaar.
Trainer Bert Hoogstad, zelfstandig gevestigd GZ-psycholoog, trainer en opleider Mindfulness Therapie
Locatie De behandeling vindt plaats in Cadier en Keer
Data Individueel op afspraak.
Kosten In de meeste gevallen is (gedeeltelijke) vergoeding door de zorgverzekeraar mogelijk
Informatie Per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch : +31(0)43.4072056 of +31(0)6.24253843
Aanmelden Via het online Aanmeldformulier s.v.p.