Waarom deze verdieping ?

De 4-daagse training  is een vervolg en verdieping op de basismodule van 2 dagen. Bedoeld voor therapeuten, trainers of geïnteresseerden die eerder de 2-daagse Mindfulness Based Training hebben gedaan en die hun technieken willen verdiepen en/of verbreden. Deze verdieping kan direct aansluitend gevolgd worden op de 2-daagse maar ook later is geen probleem. Het is een aanrader voor die mensen die nieuwsgierig zijn geworden in de basistraining en zich afvragen of er misschien nog meer is om de kwaliteit van leven te verhogen.

Wat houdt het in ?

In deze module worden je inzichten in gedachten en gevoelens verdiept. In de eerste 2 dagen leer je anders om te gaan met (heftige) emoties en pijn. We gebruiken technieken zoals de EFT (Emotion Free Therapy), de EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) en werken met Compassie. In de laatste 2 dagen word je geleerd om anders om te gaan met (negatieve) gedachten en hoe je je op een dieper niveau kunt bevrijden van oude en diepe overtuigingen die o.a. ook zijn vastgelegd  in het lichaam en die je waarschijnlijk al kent vanaf je vroege jeugd. Je maakt kennis met eenvoudige zelfhulptechnieken uit de CGT (Cognitieve Gedragstherapie), de 4 vragen van Byron Katie en de ACT (Acceptance en Commitment Therapie).  Verder leer je over de achtergronden van de technieken d.m.v. beeldmateriaal en presentaties. Ook zal er gewerkt worden met lichaamsgerichte oefeningen uit de Qigong en yoga om diepliggende angst en stress te bevrijden.

In deze 4 dagen zul je versteld staan niet alleen van de eenvoud van de technieken maar ook van de werkzaamheid! De laatste dag zullen we stilstaan bij hoe je de Mindfulness en de andere technieken kunt integreren en toepasbaar maken voor thuis en voor op het werk.

Praktische informatie

Doelstelling

De verdiepingscursus heeft een tweeledige doelstelling:

  1. De deelnemer maakt via het lezen van literatuur en ervaringsgerichte oefeningen kennis met Mindfulness Based Training.
  2. De deelnemer oriënteert zich op toepassing in de gezondheidszorg en/of op het werk.
Docent

Bert Hoogstad, zelfstandig gevestigd GZ-psycholoog NIP supervisor/leertherapeut/opleider Vereniging voor Cognitieve en Gedragstherapie (VGCT).

Doelgroep

Therapeuten, hulpverleners, (Mindfulness) trainers, coaches, (para)medici, docenten en geïnteresseerden.

Locatie

De verdiepingscursus vindt plaats in Den Bosch en Maastricht

Den Bosch: Centrum de Poort, Luybenstraat 48, op 2 minuten lopen van het station.

Maastricht: Sint Theresiaplein 18, met OV lijn 3 14 min. van het station.

Data, tijd

Data 2014

  • Maastricht najaar: 29 september en 6, 13 en 27 oktober
  • Den Bosch najaar: 30 september en 1, 14 en 15 oktober;
  • Den Bosch najaar: 1, 13, 14 en 15 december

De tijden zijn van 9.30 – 16.30 uur.

Er zitten geen overnachtingen in deze cursus en er is geen avondprogramma.

Kosten

€ 875,00 inclusief koffie/thee/vegetarische lunch, werkboek en cd’s.

De training is van BTW vrijgesteld.

Literatuur

De literatuur en werkboek worden digitaal aangeleverd.

Werkbelasting

Contacturen: 36. Werkuren: 75 (voor 6 dagen)

Accreditatie alleen voor 6 dagen (2 daagse + 4-daagse)

Accreditaties
BAMw : Agogen 10.7, Jeugz. werker 10.7, Maatsch. werk 10.7
KTNO : BATC, VBAG, LVNG (ID: K8116)
NOBCO : 12 PE onder 140227-M-019
SRVB :  Vaktherapeuten 18 punten
Informatie

Per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch : +31(0)43.4072056 of +31(0)6.24253843

Aanmelden

Via het online Aanmeldformulier s.v.p.