Inquiry-Based Stress Reduction (IBSR), ontwikkeld door Byron Katie (www.thework.com), is een geprotocolleerde methode om gedachten ervaringsgericht  en meditatief uit te dagen.

 

IBSR is  een welkome aanvulling bij de beoefening van Mindfulness. Het lukt beter om de negatieve gedachten voorbij te laten drijven (al dan niet met cognitieve defusietechnieken) als de emotionele en fysieke reacties op die gedachten minder sterk zijn.

Werkwijze

Deze opleiding wordt aangeboden in 6 dagen of in retraite vorm van vier aaneengesloten dagen waarin we ons zullen onderdompelen in deze methodiek; niet alleen zullen we Mindfulness oefeningen doen om de benodigde aanwezigheid en stilte te verkrijgen voor het onderzoek van onze gedachten maar ook leren werkbladen in te vullen om cognities op te sporen, en uit te dagen met de 4 vragen plus zogenaamde omkeringen.

Er wordt veelal in dyades (twee-tallen) gewerkt waarbij je beurtelings in de cliënten of de therapeuten rol zit.

Wat je leert

  • Je leert hoe je Inquiry-Based Stress Reduction kunt gebruiken om cognities op te sporen en uit te dagen..

Praktische informatie

Doelgroep Therapeuten, hulpverleners, (Mindfulness) trainers, coaches, (para)medici, docenten en geïnteresseerden.
Docent Bert Hoogstad, zelfstandig gevestigd GZ-psycholoog NIP supervisor/leertherapeut/opleider Vereniging voor Cognitieve en Gedragstherapie (VGCT). Opleidingen gevolgd in deze methodiek bij Byron Katie zelf en bij Marie-Odiel van Rhijn.
Locatie Spa (België), Bergen aan Zee, Maastricht en Den Bosch
Data Verschijnt binnenkort
De tijden zijn van 9.30 – 17.30 uur(bij een 6-daagse), in retraite vorm is er ook een avondprogramma van 19.00- 21.30 uur
Contacturen 36 Werkuren 75 (4 dagen aaneengesloten met avondprogramma)
Kosten € 1.275,00 inclusief koffie/thee/vegetarische lunch, werkboek en cd’s, exclusief evt. avondeten en overnachtingen.
De training is van BTW vrijgesteld.
Literatuur De 4 vragen die je leven veranderen (Byron Katie)
Accreditaties
BAMw : Agogen 10.7, Jeugz. werker 10.7, Maatsch. werk 10.7
KTNO : BATC, VBAG, LVNG (ID: K8116)
NOBCO : 12 PE onder 140227-M-019
SRVB : Vaktherapeuten 18 punten
VGCT : Aangevraagd
NIP : Aangevraagd
FGzP : Aangevraagd
NVPA : Aangevraagd
Informatie Per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch : +31(0)43.4072056 of +31(0)6.24253843
Aanmelden Via het online Aanmeldformulier s.v.p.